Čokoládovo-arašídové košíčky „Reese`s“

 

10 kusů

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu rozlámeme na kostičky a za stálého míchání ji rozehřejeme rovnoměrně ve vodní lázni na max. teplotu 45°C.
  2. Pak čokoládu zchladíme (temperujeme na asi 32°C za občasného míchání), aby neměla šedavý nádech, a po lžičce nalijeme do připravených silikonových/papírových košíčků. Pak je lehce nahneme a obkroužíme s čokoládou uvnitř tak, aby se vytvořila po okraji tenká vyšší hrana a tím vznikl prostor pro náplň z arašídového másla. Dáme zatuhnout do lednice.
  3. Burákové máslo vymícháme s javorovým sirupem a solným květem do pasty, kterou nandáme do trezírovacího (cukrářského) sáčku.
  4. Jakmile čokoláda ve formičkách v lednici zatuhne, naplníme košíčky arašídovou pastou a zalijeme zbytkem čokolády. Pokud je potřeba, znovu ji lehce rozehřejeme nad vodní lázní. Košíčky pak přendáme na plech a párkrát s plechem bouchneme o stůl, aby vyšly případné bublinky a bonbonky byly krásné, bez chybiček.
  5. Čokoládovo-arašídové košíčky lehce posypeme panenskou mořskou solí a dáme zatuhnout do lednice.