• 1 z 2
 

BIO KAMPOTSKÝ PEPŘ ČERNÝ-50 g

 

Nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži v BIO kvalitě od výhradního dodavatele La Plantation.  Majitelé této firmy Nathalie Chaboche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži. Díky tomuto projektu máte možnost provonět svoji kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI, BIO a Fair Trade. Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu ale také samostatný projekt Les Écoles De La Plantation - podpora místní školy a vzdělání místních dětí - investice do budoucnosti celého regionu.

Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha Michelinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika prestižních ocenění!

Použití: Vynikající k dochucení masa nebo zeleniny, pomalu vařených pokrmů a zejména steaků a BBQ včetně tmavých omáček a polévek.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou kvalitu toho nejlepšího Kampotského černého pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej na temném a suchém místě.

 

 
Dostupnost Skladem
Měrná cena 598 Kč / 100 g
299 Kč
   
Kód produktu 531
Kategorie DELIKATESY PEPŘ
 

bIO Kampotský pepř černý

Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva, od červeného pepře se liší zralostí bobulí - červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka ručně vytříděná kuličku po kuličce.Černý Kampotský pepř vyniká nejvyšší intenzitou ale zároveň velice delikátním aroma které přichází po úvodní pálivosti s tóny eukalyptu a máty v jedinečné harmonii.

Jak vzniká Kampotský pepř?

Od února probíhá po dobu následujících třech měsíců intenzivní sklizeň. Stabilní tým zaměstnanců farmy je posílen o denní pracovníky, kteří pomáhají se sklizní, rostlinu od rostliny, klas od klasu, kuličku po kuličce. Pouze klasy s pepřem krásně sytě zelené barvy jsou sklizeny a předány dále do procesu zpracování na farmě. Zbývající klasy pepře zůstávají stále na rostlině a čekají na svůj okamžik při dalším kole sklizně.

Sklizeň je zpracována ještě v den sběru, tak aby byla zachována maximální kvalita. Klasy pepře jsou otrhány, pak jsou zrníčka pepře tříděna, myta a dále zpracována. Sušení na slunci trvá obvykle 2-3 dny, během kterých pepř změní barvu na černou. Během této doby se také mění chuť a aroma pepře, charakteristické vlastnosti Kampotského pepře. 

Po usušení jsou jednotlivá zrnka tříděna ručně a kuličku po kuličce hodnocena co do barvy, velikosti a neporušenosti zrna. Pouze zrnka pepře splňující přísná kritéria PGI mohou opustit region Kampot s označením Kampot pepper. Jedním z kritérií je velikost - pouze zrnka o velikosti minimálně 4mm s nádhernou tmavě černou barvou mohou pokračovat ve zpracování dále.

Každé balení má zavakuovaný obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.